Szuflady do lodówek Amica
Szuflady do lodówki Amica, to elementy urządzenia, które mają za zadanie bezpiecznie przechowywać Twoją żywność. Przeważnie stworzone są z plastiku, co sprawia, że przy nieodpowiednim używaniu nie jest trudno o uszkodzenia. Zazwyczaj spowodowane są one szarpaniem przy wysuwaniu, nieprawidłową konserwacją, a także zbyt dużym obciążeniem przez produkty. W przypadku pęknięcia lub złamania, nie próbuj naprawiać części - zadziałałoby to jedynie tymczasowo, a szuflada prędzej czy później uległaby zniszczeniu. Uszkodzony element najlepiej wymienić. W szerokiej ofercie North znajdziesz ogromny wybór szuflad, zarówno oryginalnych jak i zamiennych. Możesz wybierać wśród komór świeżości, które dłużej utrzymują Twoją żywność zdatną do spożycia, a także szuflad na warzywa lub podwieszanych. Dobierając część, posiłkuj się oznaczeniami z tabliczki znamionowej, aby mieć pewność, że będzie ona pasować do Twojego urządzenia. W szybszym odnalezieniu potrzebnego elementu pomogą Ci filtry na górze strony. Chcesz dowiedzieć się jak samodzielnie wymieniać wadliwe części? Odwiedź nasz kanał na YouTube.
- powrót do Części do lodówek Amica
- Szuflady
- Szuflady (wszystkie) (319)
- Szuflady do zamrażarek (163)
- Szuflady na warzywa (124)
- Szuflady na lód (6)
- Szuflady świeżości (6)
- Szuflady komory świeżości (11)
- Szuflady podwieszane (1)
- powrót do Części do lodówek Amica
- Szuflady
- Szuflady (wszystkie) (319)
- Szuflady do zamrażarek (163)
- Szuflady na warzywa (124)
- Szuflady na lód (6)
- Szuflady świeżości (6)
- Szuflady komory świeżości (11)
- Szuflady podwieszane (1)
Jak zorganizować szuflady do lodówki Amica? - utrzymaj świeżość produktów na dłużej
Właściwe przechowywanie żywności w lodówce jest ważniejsze, niż mogłoby się wydawać. Pozwala ono zapewnić, że produkty pozostają bezpieczne do spożycia na dłużej i zapobiega rozprzestrzenianiu się szkodliwych bakterii np. z żywności surowej do tej gotowej do spożycia. Jak zorganizować szuflady do lodówki Amica pod względem rozmieszczenia produktów?
Górna i środkowa półka to miejsca, w których powinny znaleźć się produkty gotowe do spożycia, jak nabiał, gotowe posiłki, żywność pakowana, resztki z obiadu, gotowane mięso i gotowe sałatki. Ponad to, wszystko to powinno być przykryte lub przechowywane w szczelnych pojemnikach, aby zapobiec zanieczyszczeniu. Żywność gotowa do spożycia powinna być przechowywana w górnej części lodówki, z dala od surowej żywności, aby nie znalazły się na niej szkodliwe bakterie.
Dolna półka, to miejsca dla mięso, drób i ryby - tak jak powyżej, powinny być w zamkniętych pojemnikach, aby nie miały styczności z innymi produktami. Surowe mięso należy zawsze przechowywać na dnie lodówki, aby zapobiec zanieczyszczeniu krzyżowemu.
Szuflady do lodówki Amica, zazwyczaj przeznaczone na warzywa, właśnie to powinny zawierać - owoce, warzywa oraz świeże sałatki. Najlepiej umyć je przed włożeniem do lodówki, a następnie zapakować w papier lub folię z otworami, co uchroni jest przez zanieczyszczeniami, ale także dopuści powietrze. W przypadku sałat i ziół, możesz owinąć je wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby zapobiec ich wysychaniu i zachować ich świeżość na dłużej.
Nie działa No Frost w lodówce
W momencie awarii urządzeń AGD nie musimy panikować. Wystarczy odpowiednia diagnoza usterki i właściwy dobór części zamiennych. Pokazujemy, że możesz zrobić to sam biorąc pod uwagę nasze wskazówki. Szeroko opisujemy również, jak dbać o sprzęt, aby służył przez długi czas. Stale podnosimy nasze kwalifikacje, aby przekazywać tylko rzetelne informacje.
Zobacz rozwiązanie