Części do jajowarów
(90 produktów)Poniżej prezentujemy oryginalne części jak i ich odpowiedniki do jajowarów. Skorzystaj z filtrów, które znajdują się po lewej stronie by szybciej odnależć odpowiednią część. Podaj swój model sprzętu i wpisz w pole wyszukiwarki. Każdy Twój sprzęt posiada tabliczkę znamionową, która w zależności od urządzenia znajduje się wewnątrz lub na obudowie zewnętrznej sprzętu. Dostępna lista części pomoże Ci zidentyfikować szukaną przez Ciebie część. Nie musisz już wzywać fachowca do każdej naprawy w Twoim urządzeniu, wystarczy jak wejdziesz na nasz kanał na YouTube a sam dowiesz się, że nie jest to takie trudne. Chcesz się pozbyć się niechcianych zabrudzeń ze swojego sprzętu, skorzystaj z naszej oferty preparatów pielęgnacyjnych do sprzętów AGD.
-
Pojemniki (10)
- Kubki (1)
- Podstawki na jajka (24)
- Pokrywy (13)
- Termostaty regulowane (6)
- Bezpieczniki termiczne (5)
- Obudowy (6)
- Kable zasilające (3)
- Pokrętła (5)
- Miarki (4)
- (10)
- Kubki (1)
- Podstawki na jajka (24)
- Pokrywy (13)
- Termostaty regulowane (6)
- Bezpieczniki termiczne (5)
- Obudowy (6)
- Kable zasilające (3)
- Pokrętła (5)
- Miarki (4)
Co wspólnego ma jajko z parą wodną?
Zasada działania jajowaru polega na podgrzewaniu wody i gotowaniu jajek za pomocą gorącej pary wodnej. Niektóre urządzenia posiadają także programator pozwalający na ustalenie stopnia ugotowania jajka - na twardo, średnio lub miękko.
Z technicznego punktu widzenia jajowar to nic innego, jak płyta grzewcza - czy też raczej parowar - ze zintegrowanym pojemnikiem na wodę oraz zamykanym zasobnikiem na jajka. Główne różnice między jajowarem a klasycznym sposobem gotowania jajek, to przede wszystkim dokładność - wyliczony czas gotowania doskonale zdaje egzamin, a jajka są ugotowane wlaśnie tak, jak tego chcemy. Powtarzalność efektu zawsze jest bardzo wysoka, jedyną poprawkę należy brać na rozmiar jajek.
Kolejną różnicą jest zużycie energii - jajowar zużywa jej znacznie mniej niż klasyczne gotowanie jajek w garnku. Wszystko to za sprawą ilości wody - jajowar do każdego gotowania podgrzewa około 1/3 szklanki wody, podczas gdy gotowanie w garnku wymaga podgrzania całej zawartości naczynia. W praktyce oznacza to ilość wody potrzebną do "przykrycia" zanurzonych jajek, czyli znacznie więcej niż 1/3 szklanki.
Ciekawym rozwiązaniem jest także urządzenie o nazwie Eggies System. Jest to, najprościej mówiąc, szczelny pojemnik pozwalający na gotowanie jajka bez skorupki. Wystarczy zbić skorupkę surowego jajka, wlać białko oraz żółtko do pojemniczka, zamknąć i włożyć do gotowania. Efektem jest doskonale ugotowane jajko bez skorupki. Pokrywka pojemnika jest dodatkowo przezroczysta, pozwalając na kontrolę zawartości. Gotowanie w takim pojemniku trwa zaledwie 30 sekund.
Nie działa No Frost w lodówce
Wadliwy sprzęt nie oznacza porzucenia go na straty. Odpowiednie rozpoznanie usterki to połowa sukcesu do naprawy sprzętu. Pokazujemy, jakich narzędzi użyć i na co zwrócić uwagę podczas usuwania awarii. Dodatkowo staramy się dawać wskazówki, jak dbać o urządzenie, aby slużyło jak najdłużej i bezawaryjnie. Stale podnosimy nasze kwalifikacje, aby przekazywać tylko rzetelne informacje.
Zobacz rozwiązanie