Części do fondue
Części oryginalne i zamienne do fondue. Wybierz filtr po lewej stronie a szybciej dotrzesz do szukanej części. Podając model urządzenia, przybliżysz się do szukanej części. Każdy Twój sprzęt posiada tabliczkę znamionową, która w zależności od urządzenia znajduje się wewnątrz lub na obudowie zewnętrznej sprzętu. Szukając potrzebnej części możesz skorzystać z pliku zawierającego listę części dla określonego modelu. Filmiki instruktażowe na naszym kanale YouTube pokażą Ci proste sposoby na wymianę części w sprzętach AGD. Uzupełnieniem naszej oferty jest szeroki wybór środków do pielęgnacji oraz akcesoriów do sprzętów AGD.
- Gniazda kabli (1)
- Widelce (8)
- Widelczyki (8)
- Obręcze misy (2)
- Kable zasilające (2)
- Pierścienie garnków (2)
- Garnki (2)
- Misy (2)
- Przewody (1)
- Gniazda kabli (1)
- Widelce (8)
- Widelczyki (8)
- Obręcze misy (2)
- Kable zasilające (2)
- Pierścienie garnków (2)
- Garnki (2)
- Misy (2)
- Przewody (1)
Fondue: Szwajcarska definicja pożywności
Historia fondue przypomina w zasadzie każdą inną historię dziwnych i specyficznych potraw - wszystko zaczęło się od biedy, bo tylko tacy ludzie musieli improwizować.
Górale szwajcarscy bogaci nie byli - stary ser i czerstwy chleb to niejednokrotnie jedyne jedzenie, jakim dysponowali przez długi czas. Rozpuszczali więc ser, dodawali ziół i czosnku, a finalnie w tak powstałej papce nurzali stary chleb. Potrawa rozgrzewała, dostarczała dużej dawki kalorii, była całkiem smaczna oraz prosta w przyrządzeniu. Na dzień dzisiejszy jest to potrawa znana i lubiana na całym świecie.
Uznaje się, że do wyprodukowania fondue można wykorzystać sery miękkie oraz średnio twarde, pod warunkiem że są bardzo aromatyczne. Niektórzy dla poprawienia konsystencji dodają kostkę masła. Aby jednak zrobić prawdziwie aromatyczne fondue, nacieramy wnętrze kociołka czosnkiem i wrzucamy dokładnie starty ser. Do doprawienia wykorzystujemy gałkę muszkatołową oraz biały pieprz. Prawdziwe, tradycyjne fondue powinno także zawierać kieliszek kirszu.
Do dopełnienia posiłku potrzebny będzie także kieliszek białego, wytrawnego wina. Istnieje też możliwość przygotowania wersji deserowej - czekoladowe fondue może i nie ma żadnego związku z pierwotnie tak nazwaną potrawą, jednak doskonale smakuje z truskawkami czy kiwi. Porządna misa do gotowania fondue powinna być wykonana z żeliwa. Dno misy zazwyczaj jest grube po to, by równomierne nagrzewanie nie miało szans przypalić sera. Zestaw ostro zakończonych, wydłużonych sztućców przyda nam się do nurzania grzanek chlebowych w masie serowej.
Pochodząca z kuchni szwajcarskiej, posiadająca szerokie grono wielbicieli we Francji i Włoszech, potrawa zyskała równie szerokie uznanie na całym świecie. Jej fenomen wynika nie tylko z szybkości przygotowania tej potrawy, czy oszczędności, ale ze względu na rytuał jaki towarzyszy jedzeniu fondue, stąd w czasach, gdzie każdy odmierza czas na wagę złota, wspólne jedzenie pozwala na zaciśnięcie więzów rodzinnych i towarzyskich. Podstawą przygotowania potrawy jest naczynie, które odporne jest na podgrzewanie. Obecnie na rynku można znaleźć szeroki wybór gotowych zestawów, w których skład wchodzą: osadzony na podgrzewającej podstawie kociołek oraz widelczyki umieszczone a długich uchwytach.
Gorąca pralka podczas prania
Jeżeli sprzęt AGD przestanie działać, nie musimy siać paniki. Wystarczy odpowiednia diagnoza usterki i właściwy dobór części zamiennych. Pokazujemy, że możesz zrobić to sam biorąc pod uwagę nasze wskazówki. Szeroko opisujemy również, jak dbać o sprzęt, aby służył przez długi czas. Stale podnosimy nasze kwalifikacje, aby przekazywać tylko rzetelne informacje.
Zobacz rozwiązanie