Sitka nr 8 do maszynki do mielenia Zelmer Diana
Indeks: 814-YH-0000Uwaga! Ten produkt wymaga dopasowania do urządzenia.
Sitka do maszynki do mielenia Zelmer
Przeznaczone są do przygotowania różnych dań. W zestawie znajdują się sitka o numerze 8 na małe, średnie i duże oczka.
Pasują do maszynek: Zelmer serii Diana, maszynek Bosch serii Compact Power oraz ręczna maszynka do mielenia Alfa
Właściwości:
- najwyższa jakość i precyzja wykonania - twarda stal węglowa (aby uniknąć rdzewienia wystarczy, po umyciu pod bieżącą wodą, wytrzeć do sucha)
- gładka powierzchnia, która idealnie pasuje z nożem maszynki, nie zmieniają smaku produktów, z którymi mają kontakt
- kształt, materiał, dopasowanie do komory mielenia i ostre krawędzie oczek sprawiają, że są w stanie przetworzyć duże ilości produktów w krótkim czasie
- zestaw pozwala na przyrządzanie wielu potraw tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni światowej
- każde sitko posiada odpowiedniej wielkości wyżłobienie na krawędzi, które przeciwdziała obracaniu się sitka w komorze maszynki
- łatwe w czyszczeniu
- nie nadają się do mycia w zmywarce, ponieważ zaczną oksydować
Jak dobrać sitko do maszynki?
Sitka należy dobierać do komory mielenia. Na rynku dostępne są 2 rodzaje maszynek do mielenia: z komorą nr 5 oraz z komorą nr 8. Aby uzyskać pewność, który rozmiar posiadasz, najłatwiej jest zmierzyć wielkość sitka:
- sitka o średnicy 61 mm przeznaczone są do komór nr 8
- sitka o średnicy 53.5 mm przeznaczone są do komór nr 5
Sitko z małymi oczkami do komory mielenia nr 8:
Przeznaczone jest do drobnego mielenia mięs, ryb, warzyw oraz twarogu lub maku.
Przy jego użyciu przygotujesz:
- przepyszne desery, serniki i makowce, którymi zaskoczysz gości
- farsze do ulubionych pierogów, krokietów lub kartaczy, które zawsze smakują
- doskonałe pasztety oraz pasty lub smarowidła do kanapek i wiele innych dań
Sitko z średnimi oczkami do komory mielenia nr 8:
Jego głównym zastosowaniem jest mielenie mięs, szczególnie tłustych (karkówka, boczek). Jeśli jednak lubisz potrawy z warzywami o mniej jednolitej konsystencji, możesz go użyć mielenia warzyw, twardego sera czy orzechów.
Przy jego użyciu przygotujesz:
- różne ciasta, desery i posypki
- drobną bułkę tartą do kotletów schabowych i mielonych
- przepyszne kopytka oraz pierogi
- zapiekanki, lasagne, chili oraz nadzienia do tortilli i naleśników
- dania mięsne jak pieczeń rzymską, pulpety, kotlety ulubione burgery, które upieczesz na grillu
Sitko z dużymi oczkami do komory mielenia nr 8:
Typowe sitko do mielenia mięs, podrobów i przyrządzania potraw o wyrazistej konsystencji. Idealne do rozdrabniania mięs chudych (drób, szynka, schab).
Przy jego użyciu przygotujesz:
- tradycyjne kiełbasy mięsne sosy do makaronów oraz zapiekanki
- dania mięsne jak pieczenie, pulpety, kotlety, burgery
- grubą panierkę do obtaczania drobiu
Dlaczego warto wymieniać części i akcesoria w maszynce do mielenia?
Wszystkie części w maszynce ulegają stopniowemu zużyciu, również sitka. Jeśli zależy Ci na komfortowej i wygodnej pracy w kuchni, należy wymieniać regularnie sitka, jak tylko zauważysz, że zapychają się podczas pracy. Należy pamiętać, że nóż maszynki do mielenia powinien idealnie przylegać do sitka. Zastąpienie "tępych" sitek nowymi przywróci pełną funkcjonalność urządzenia i pozwoli na przygotowanie dań, którymi ucieszysz całą rodzinę.
Indeks: | 814-YH-0000 |
---|---|
Grubość: | 6 mm |
Nazwa produktu: | Sitka nr 8 |
Seria modeli: | Diana, Compact Power, Alfa |
Przeznaczenie (komora ślimaka): | nr 8 |
Rozmiar sitka: | nr 8 |
Średnica otworu na oś ślimaka: | 9 mm |
Zobacz również: |