Czy znasz takie urządzenie jak kombiwar? Czy wiesz do czego służy? Albo wiesz może, co można gotować w kombiwarze? Jeśli nie, to dobrze trafiłeś, bo zaraz wszystko wyjaśnię! Zacznijmy więc od początku. Kombiwar to urządzenie małe i poręczne, w którym możesz przygotować mnóstwo smacznych potraw bez użycia tłuszczu. Kombiwar wygląda jak naczynie żaroodporne z pokrywą, w której znajduje się grzałka lub lampa halogenowa. Ma moc ponad 1000 W, więc przygotowywanie w nim potraw jest szybkie i łatwe.
Dlaczego jest lepszy od piekarnika?
Przede wszystkim dlatego, że spełnia te same funkcje, tylko szybciej i taniej. Kombiwar to tak naprawdę taki mały piekarnik. Działa bardzo podobnie. Czyli tak jak w piekarniku nagrzewa się wnętrze naczynia, a ciepłe powietrze jest rozprowadzane za pomocą wentylatora. Bez problemu więc osiągniesz funkcję termoobiegu. Dodatkowo jest mniejszych rozmiarów, bo pojemność misy to ok 10 litrów, zatem kombiwar zużywa mniej prądu do przygotowania potrawy. Również czas pieczenia jest krótszy.
Co można gotować w kombiwarze?
Praktycznie wszystko. Użytkownicy tego urządzenia chwalą je za wielofunkcyjność. Po pierwsze wszelkiego rodzaju mięsa. Możesz je grillować lub piec bez dodatku tłuszczu. Przygotujesz także danie mięsne oraz ryby w rękawie z dodatkiem ulubionych warzyw lub pod przykryciem folii aluminiowej. Kolejna sprawa to słodkości. Wszystkie ciasta i ciasteczka, babki i babeczki. Przygotujesz je w krótszym czasie, niż w piekarniku, a tak samo pyszne. Następna opcja to wszelkiego rodzaju tosty, zapiekanki i pizze. Zasada znów ta sama, jak w tradycyjnym piekarniku. Z tym, że nie musisz nagrzewać wielkiej komory do przyrządzenia kilku zapiekanek lub porcji mięsa na obiad. To świetna alternatywa dla singli chcących przygotować całe danie w jednym czasie i jednym urządzeniu. Ale sprawdzi się także w dużej rodzinie, kiedy chcesz na przykład odświeżyć pieczywo czy rogaliki z dnia poprzedniego.
Jak używać kombiwaru?
To urządzenie, to przyjaciel wszystkich tych, którzy chcą przyrządzać zdrowe i niskokaloryczne posiłki nie tracąc przy tym na smaku. Przygotowywanie potraw jest beztłuszczowe. Możesz oczywiście dodać oliwę lub ulubiony olej, ale nie ma także problemu, aby użyć po prostu wody. Co ważne, dania przyrządzone w kombiwarze nie tracą ani witamin ani też swoistych smaków. Są soczyste i smaczne. Dodatkowo podczas obróbki produktów nie ma problemu z przypalaniem jedzenia i zapachem spalenizny, jak to nierzadko bywa w piekarniku. Potrawy z kombiwaru to samo zdrowie!
Mam to jest poprostu rewelacja zmieniło moje życie w kamperze
Czy da się ugotować bigos w tym urządzeniu? Czy szklo nadaje się np jako większy gar na indukcję?
Witam na jakiej stronę mogę to zamówić? Kiedyś już to miałam za granicą i sprzęt super byłam zadowolona .
Czy można też w tym urządzeniu gotować zupę ?
Czy można piec ciasto w metalowej tortownicy?
Można, nie ma żadnych przeciwskazań.
To zwykła reklama kombiwaru…..
nie reklamujemy żadnego produktu w tekście, więc nie rozumiem skąd taki wniosek.
Dostałam w prezencie. Super sprawa,szybko podgrzewa nie wysusza … łał
…bym usunął NIE…
Reklama zawierałaby markę produktu….