Naprawiaj, nie wyrzucaj!
Dołącz do #RepairChallenge

5 najczęściej zadawanych pytań dotyczących blendera ręcznego

5 najczęściej zadawanych pytań dotyczących blendera ręcznego

Jak w szybki i łatwy sposób wyczyścić blender ręczny? Jakich produktów nie blendować i dlaczego? Poznaj 5 najczęściej zadawanych pytań i odpowiedzi dotyczących blendera ręcznego.


1. Jak zminimalizować rozpryski?

Upewnij sie, że główka nasadki miksującej jest w pełni zanurzona w miksturze. Używaj także wąskich i wysokich pojemników, dzięki którym zminimalizujesz ryzyko rozprysków.

2. Jak czyścić blender ręczny?

Przemywaj wodą nasadkę miksującą blendera bezpośrednio po każdym jego użyciu. Dzięki temu zapobiegniesz nie tylko zaschnięciu się resztek na końcówce, ale także unikniesz męczącego jej doczyszczania.  Pamiętaj również  o osuszaniu ostrzy nasadki – mogą zajść rdzą.

Jak zminimalizować rozpryski

3. Jakich produktów nie powinniśmy blendować?

Nie blenduj twardych produktów, takich jak: lód , mrożone warzywa czy ziarna kawy. Usuwaj pestki i kostki z jedzenia – mogą one doprowadzić do tępienia lub nawet złamania się noży.

4. Jakie naczynia są odpowiednie do blendowania?

Używaj pojemników, w które zaopatrzony jest blender. Jeśli blendowanie wymaga od nas specjalnych naczyń, staraj sie wybierać takie, które wykonane są z  stali nierdzewnej, aluminium lub innego trwałego metalu.

5. Jakich błędów unikać?

  • Nie zanurzaj blendera zbyt głeboko – możesz uszkodzić część elektryczną urządzenia.
  • Nie zanurzaj blendera  w miksturze podczas gotowania.
  • Odłączaj blender od źródła prądu podczas  jego czyszczenia / pielęgnacji
Oceń post:
avatar
  Subscribe  
Powiadom o